Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

September 13, 2015

5 Tips Untuk Cemerlang Belajar

Assalamualaikum dan hai semua!
Selamat berhujung minggu. Hehe rasanya ada adik-II kita yang nak exam atau tengah examkan. So disini Nina nak share tips untuk cemerlang dalam pelajaran. Sebagai student banyak benda nak coverkan. Ada yang suka study last minutes. Tak apa. Ada baiknya juga tapi ia bergantung pada seseorang. Usaha tu yang penting. Mana ada kejayaan datang bergolek. 
Apa pun good luck pada mereka yang exam tu. Buat yang terbaik okay. Kita dah usaha, last sekali Tawakal je. InsyaALLAH Dia bagi yang setimpal dengan usaha kita :)

19 comments:

  1. Thanks sudi share..Ia amat bermanfaat..

    ReplyDelete
  2. saya suka yang 1st tips. memang kita kena fahamkan bukan hafal. Bila jawab soalan esei, at least tahu jugak nak goreng

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah betol. Bila kita da paham nak goreng senang. Guna ayat sendiri :D

      Delete
  3. Alhamdulillah, zaman jadi student dulu memang selalu buat gini

    ReplyDelete
  4. jom join GA ni..rm200 menanti anda!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    ReplyDelete
  5. stuju yg 1st.. kena faham.. klu hafal je boleh jadi gila tau.. stress skit akan terus lupa

    Salam kenal dari blog uzu, kisah emas putih
    Jom singgah blog : Nurfuzie.com

    ReplyDelete
  6. azney singgah dari segmen BW UZU

    http://www.azneyshamsuddin.com/

    ReplyDelete
  7. saw blog awak at BW Emas Putih :) aww nice tips :3

    ada masa do visit my blog too :) thanks :D

    www.marcsjy.com

    ReplyDelete
  8. wah.. tips penting dan berguna ni..thanks info.. follow u #4539 :) from firohar.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Bagus tips ni berguna....
    Singgah dari blogwalking emas putih....

    ReplyDelete
  10. salam, BW here :)
    perkongsian yg bermanfaat utk student

    ReplyDelete
  11. betul tu..kene paham bukan hafal..ehhee

    ReplyDelete
  12. Salam.. Saya singgah blogwalking yeee.... =D

    ReplyDelete
  13. Salam Perkenalan dear..menyinggah dari segmen EmasPutih..

    ReplyDelete
  14. haiii....yayac singgah sini blogwalking dari BW UZU.... NO.5 - www.yayacendana.com ^_^ done follow

    ReplyDelete
  15. Salam Nina ..Kak lya singgah BW sini dari BW UZU.. Jemput singgah www.akifimtiyaz.com

    ReplyDelete
  16. Good Info. Betul Alja lebih suka fahamkan apa yang Alja belajar dari hafal. kalau hafal, sekejap je benda tuh simpan dlm kepala, lama-2 hilang. hehe yang penting solat jangan tinggal and buat baik dekat semua org terutama Ibu ayah dan Family serta guru-2. InsyaAllah Allah permudahkan :)

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.