Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

June 11, 2017

GIVEAWAY KAD RAYA SS 2017

Assalamualaikum dan hai semua!
Nina nak join segmen kad raya ni :)
Nak join, klik SINI


SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY NANIENA.COM

Assalamualaikum dan hai semua!
Syarat-syarat penyertaan :

  1. Buat satu entri bertajuk : SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY NANIENA.COM
  2. Copy Banner Segmen di atas masukkan ke dalam entri segmen 
  3. Sila sertakan ucapan raya yang kreatif
  4. Follow; 
  5. Lepas itu, dah boleh submit url entri bawah kotak komen segmen ini sahaja
  6. Segmen bermula hari ini 11/06/2017 sehingga 13/06/2017 *dilanjutkan 03/07/2017
Hadiah penyertaan :

  1. Hadiah berupa 10x KAD RAYA LIMITED (pemilihan by random.my)
  2. 10x hadiah tambahan (gift voucher by ra.shoppe) kepada mereka yang beri ucapan raya yang kreatif
Selamat Bersegmen :)

May 14, 2017

Hapuskan Solekan, Bersihkan & Segarkan Dgn 1 Sentuhan | Garnier Micellar Cleansing Water

Assalamualaikum dan hai semua!
Siapa yang suka bersolek dekat sini? Haa angkat tangan cepat! Haha ok ramai. Rata-rata orang sekarang ni dah pandai bergaya dan stylo belaka. Pasti ramai yang bermekap kan? Ok sejujurnya Nina bukanlah yang suka bermekap sangat. Hanya pakai bedak atau foundation sahaja tetapi walaupun tidak bermekap, tidak bermakna muka kita sudah bersihkan? Haa jadi disini Nina nak sarankan penggunaan pembersih mekap tanpa bilas. Jom baca review produk ni yang best sangat!

Hapuskan Solekan, Bersihkan & Segarkan Dgn 1 Sentuhan Menggunakan Micellar Cleansing Water Garnier | Jika kita tahu, Garnier sangat popular dengan produk yang bagus untuk wajah. Lagi-lagi umur semakin meningkat, lagilah kena jaga muka. Salah satu produk baru yang Garnier tampilkan adalah Micellar Cleansing Water. Dengan botolnya yang berwarna pink, rata-rata wanita di luar sana pasti suka dengan bungkusannya. 
Tengok kapas tu keluar semua kotoran dia. Ni edit sikit jadi tak nampak warna kotoran dia. Penggunaan mekap ni hanya sikit je tau dah hilangkan kotoran macam tu. Kalau yang lagi mekap tu, macam manalah agaknyakan.
Kenapa Nina suka dengan Micellar Cleansing Water Garnier adalah sangat senang kita nak pakai atau apply di muka sahaja dengan satu sentuhan. Yeee satu sentuhan sahaja! Korang tak payah nak tonyoh atau gosok tau. Just sapu sahaja. Ya Allah sangat simple, tak sakit pun muka atau tak kemerahan pun. Ada setengah toner, muka jadi merah sebab kita apply dimuka dengan gosokan yang kuat. Tak payah dah buat macam tu. Sakit muka je. Micellar Cleansing Water Garnier ni akan hapuskan solekan anda dengan bersihkan dan segarkan hanya 1 sentuhan. 
Baunya yang harum, best sangat pakai. Segar tau! Berangin je pakai. Tak berminyak langsung, tak melekit. Jadi, cleansing water ini sangat sesuai untuk semua jenis wajah termasuklah kulit sensitif. Korang akan rasa muka korang bersih, halus dan nampak sihat je. Hihi tak caya cuba tau dapatkan di Watson, Guardian atau di kedai yang berdekatkan dgn anda! Harga tak ingat tapi rasa tak mahal sangat. Harga mampu milik je tau :)

April 29, 2017

Segmen Mencari Bloglist by Mya

Assalamualaikum dan hai semua!
Rasanya dah lama juga tak join mana-mana giveaway atau segmen. Jom korang join segmen simple ni :)
Klik banner untuk join ye

Segmen Tamat: 26 Mei 2017

April 23, 2017

Pengalaman Kali Pertama Temuduga SPA

Assalamualaikum dan hai semua!
Image result for temuduga
Entri kali ini merupakan perkongsian pengalaman Nina buat kali pertama temuduga SPA yang lalu. Sejak SPM lagi mohon SPA tapi dah kerja ni baru sekarang dapat. Mungkin boleh jadi pembakar semangat atau motivasi kepada yang lainkan. Mungkin juga entri ini menjadi rujukan pada mereka yang akan temuduga SPA juga. Hihi

Sebelum 2 minggu nak ditemuduga, akan terima SMS/email yang dapat jemputan temuduga SPA. Yang pasti korang kena update website SPA tentang jawatan yang dipohon. Mana tahu rezekikan. Tapi memang agak terkejut pagi tu, Nina dapat mesej tu. Yela SPA kan sektor awam bukan senang. Kira jemputan temuduga ni pun kira rezekilah. Dapat tak dapat tu lain kira.

Pagi tu Nina gerak ke tempat untuk ditemuduga iaitu di Seremban. Dalam surat jemputan tu dia akan letak masa kan. Nina pukul 10 pagi. So gerak awal untuk pastikan semua berjalan dengan lancar dan tidak terlalu 'rushing'. Sampai disana, tengok tanda mana tempat korang temuduga. Masa Nina sampai tu salah bilik, jadi gerak ke bilik lain dapat nombor giliran. Jadi agak lambat. Petang baru dapat temuduga. Jadi korang walaupun ada masa dia tulis dalam surat tu, korang boleh je datang awal boleh dapat nombor giliran awal. Nina baru pertama kali tak tahu. Jadi petang baru dapat temuduga. Lama kena tunggu. 

Gemuruh, takut, cuak semua perasaan menjadi satu. Korang tahulah kan kalau nak temuduga tu. Petang dalam pukul 2 lebih baru giliran Nina, masuk tu korang kena ketuk pintu dahulu dan bagi salam. Masuk dan bagi resume dan sijil kepada penemuduga. Nina dapat 2 orang penemuduga dan duanya perempuan. Mereka best dan sangat peramah tapi disebabkan gemuruh segala soalan ditanya bergetar-getar nak jawab. Kalau tak tahu atau tak pasti dengan jawapan tu, korang jawab je tak pasti. Penemuduga Nina tu dia kasi can jawab lagi. Memang baguslah. Jawab je walaupun jawapan tu korang tak pasti. Diorang nak tengok keyakinan je sebenarnya. Kalau korang nak cari tips boleh search dulu :D

Perkara penting yang korang kena ingat sebelum temuduga;
  • Print email yang jemputan temuduga SPA
  • Gerak awal ke tempat temuduga
  • Sediakan siap-siap resume/sijil dan pastikan susun siap-siap sijil tersebut (penyusunan sijil boleh tengok sini)
  • Berpakaian kemas & kasut bertutup
  • Bersedia untuk ditemuduga
  • Tawakal dan berserah pada Allah
Untuk mereka yang bakal temuduga tu, selamat maju jaya. Jangan gugup dan insyaALLAH semuanya pasti ok :)