Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

December 9, 2017

Menang Dari Giveaway Birthday Tuan Dan Blog Anugerah Terindah

Assalamualaikum dan hai semua!
Baru kesempatan nak update blog ni sebab lately sangat sibuk dengan kerja. Kemalasan nak update blog tu tahap yang teruk sangat. Haha hari minggu je manjakan sikit dengan lappy ni :D

Baru ini Nina ada join satu giveaway ni. Nina salah seorang pemenang Giveaway Birthday Tuan Dan Blog Anugerah Terindah. Alhamdulillah tak sangka dapat jadi yang bertuah. Thanks MD.
Tengok cabutan dari tuan punya blog yang anjurkan giveaway ni. Nina pemenang keychain name tu. Hehe suka giler! Nak tengok hadiah Nina dapat tak? Cantik tau. Nina memang suka benda macam tu. Memang nice lah :)

Inilah rupa keychain tu. Haha Nina minta lain tapi maybe sebab tak ada stok kot tu dapat apa yang ada je tapi lawa lah. Dapat pair dengan si Dia. Thanks! :D

December 2, 2017

6 Sebab Anda Mesti Mengubahsuai Rumah Anda

Assalamualaikum dan hai semua!

Keadaan sesebuah rumah merupakan imbasan siapa pemiliknya. Kita menghiasnya dengan sesuatu yang dekat dengan hati kita. Ada masanya kita mengubah keadaan di dalamnya kerana ada perkara yang ingin kita lupakan. Mungkin juga kita bosan dan mahukan hidup yang baru. Tidak mustahil jika jawatan baru yang kita perolehi itu membuatkan kita mahu menjadikan rumah kita tampak lebih berkuasa. Di sini, kami buka pandangan yang lebih luas mengapa anda mesti mengubahsuai rumah atau home renovation.

1. Potensi jualan
Anda mungkin sedang berfikir untuk mendapatkan rumah yang lebih baik selepas menjual rumah anda. Jadi, untuk menambah dan meningkatkan potensi jualan rumah anda kepada para penyewa dan pembeli,home renovation memainkan peranan yang amat penting.

Mengecat rumah merupakan antara salah satu kos yang rendah untuk menyegarkan dan meningkatkan daya tarikan rumah anda. Selain itu, anda juga boleh membersihkan bidai dan gantikan bumbung serta membuat pengubuahsuaian lanskap yang ringkas untuk menyumbang kepada nilai rumah.

2. Persediaan Persaraan


Untuk memastikan rumah kita lebih sesuai apabila kita berusia nanti, home renovation amat penting untuk mengubahsuai rumah berdasarkan keperluan kita.

Sebagai contoh, anda mungkin berasa lebih selesa bermandi di dalam tub mandi sekarang, tetapi kelama-lamaan, bilik mandi walk-in yang lengkap dengan air pancuran siap dengan pemegang akan menjadi lebih pratikal dan berguna pada masa yang akan datang. Seperti bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.

3. Amalan HijauSumber: http://reco.mn/TCAKzv

Tidak kira sama ada kabinet, lantai atau bahan bumbung, mengubah suai rumah anda ke rumah hijau akan menjimatkan bil elektrik anda dalam jangka masa yang panjang. 

Misalnya, anda boleh menggantikan tingkap lama anda dengan model yang cekap tenaga. Bukan sahaja ia akan melindungi anda daripada haba, tetapi ia juga akan menjimatkan anda daripada menggunakan peralatan elektrik seperti penghawa dingin dan kipas siling.

Anda juga boleh menggantikan rumah anda dengan bahan binaan lestari yang mesra alam seperti plastik dan kayu yang telah ditebus guna. Bahan binaan lestari bukan sahaja mengeluarkan pelepasan karbon yang sikit, tetapi ia juga tahan lebih lama dan kelihatan lebih estetik.

4. Rumahku Syurgaku
Sumber: http://reco.mn/xhseOY

Orang kata pikat suami dengan perutnya. Tapi, bukan suami sahaja yang terpikat. Anak-anak tak pernah lupa air tangan ibunya. Ada saudara-mara dan rakan-rakan yang rindukan masakan anda juga. 

Tentu menarik jika dapur eksperimentasi resepi anda yang sudah lama digantikan dengan yang baharu. Peti sejuk yang lama mungkin juga tidak mampu lagi menampung isi yang semakin bertambah. 

Anda sudah bosan dengan bahagian atas kaunter anda? Kenapa tidak mengubahnya sekarang? Orang lain mungkin tak peduli, tapi anda yang berada di dapur pasti akan berasa lebih gembira. Kalau anda pasang kabinet yang lebih praktikal dan tersusun pula, sudah tentu ia memudahkan anda semasa memasak untuk insan tersayang.

5. Biasakan Yang Betul
Sumber: https://goo.gl/wptmjW

Mungkin anda tidak mahu mengubahsuai rumah kerana semuanya berfungsi dengan baik. Tapi, ini tidak bermakna anda tidak perlukan yang baru. Tidak salah mendapatkan sistem paip yang sudah lama atau menggantikan cermin yang membosankan dengan cermin berbingkai yang lebih menyerlahkan ruang kediaman anda. Cahaya juga sangat penting. Ia bukan sahaja diperlukan untuk menerangi setiap ruang, ia juga mencantikkan ruang. 

Jika mahu tukar kabinet, cuba idea kabinet built-in. Selain daripada menjadikan ruang lebih berudara dan bersepadu, ia juga menyediakan lebih banyak tempat simpanan dan boleh disesuaikan mengikut citarasa anda.

6. Menjimatkan anda daripada membeli rumah baruSumber: https://goo.gl/AgFaec

Proses mencari rumah yang baru amat meletihkan dan memakan masa. Di samping itu, anda juga perlu membelanjakan wang yang lebih banyak untuk membeli rumah yang baru. Masa dan tenaga yang digunakan itu lebih menguntungkan jika dilaburkan untuk menaiktaraf ruang kediaman anda melalui home renovation.

Mengupah professional yang disyorkan

Ingin mengubahsuai rumah anda? Dapatkan projek-projek anda dilakukan oleh kontraktor pengubahsuaian profesional di recommmend.my. Rujuk kepada senarai kontraktor pengubahsuaian tempatan dan dapatkan sebut harga mengikut keperluan anda. Upahlah kontraktor pengubahsuaian sekarang!

November 28, 2017

Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com

Assalamualiakum dan hai semua!
Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/

November 23, 2017

Blog Hop! Giveaway By Yasmin Aris

Assalamualaikum dan hai semua!
Apa yang beri inspirasi kepada saya?
Saya suka bisnes dan untuk mulakan sesuatu tu bukan mudah. Lagi-lagi kita masih berlajar dan masih baru dalam dunia bisnes ni. Untuk ceburi bidang usahawan ini perlukan fizikal dan mental yang kuat. Ibu bapa saya yang banyak beri insprasi walau diorang tak tahu pun Nina mula berniaga ni. Dari dropship sampailah dah pandai pegang stok sekarang. Alhamdulillah semuanya dapat Nina tempuhi. Lagipun Nina bukan dari keluarga yang berada dan senang. Jadi dengan duit untung berniaga itulah Nina dapat tampung sedikit kehidupan di kolej. Tak adalah nak minta je dengan ibu bapa kan. Hehe lagipun Nina niaga sebab suka walaupun malu. Haha yang penting jangan pernah putus asa dan teruskan mencari sumber ilham korang sampai korang bangkit semula seperti mereka yang sudah berjaya. 

Jom support blogger Yasmin buat GA :)

November 14, 2017

Kali Kedua Peperiksaan Secara Atas Talian SPA Untuk Akauntan 2017

Assalamualaikum dan hai semua!

Jumaat yang lepas, rasanya ramai yang menduduki peperiksaan untuk Akauntan M41 ni kan? Macam mana korang ok tak? Haha macam post sebelum ni pertama kali Nina ambil exam online SPA. Ni sama je perasaan dia. Haha tak cukup masa. Nak fikir lagi. Soalan banyak. Aduh memang siapa boleh jawab dengan cepat tu memang hebatlah. Tak apa janji dah cuba. Dapat ke tak tu belakang kira :D

Nina nak share tips. Haha sebelum tu korang kena banyak study pasal Jabatan Akautan Negara, yang penting silalah ingat basic akaun dan jangan lupa buat latihan untuk pengiraan ye. Kena ingat formula. InshaAllah boleh jawab kot. Sebab Nina tak study apa pun. Jawab kalau boleh sepantas kilat. Jangan terlalu lama dekat satu soalan tu sebab masa memang tak akan cukup untuk fikir soalan lain. Haha

Pastikan capaian internet korang betul tak ada masalah ye. Memang internet kena kuat. Hehe kalau tak ada lah masalah di kemudian hari. Goodluck korang!