Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 24, 2019

SEGMEN KAD RAYA 2019 NANIENA.COM

Assalamualaikum dan hai semua!
Syarat-syarat penyertaan :
  1. Buat satu entri bertajuk : SEGMEN KAD RAYA 2019 NANIENA.COM 
  2. Copy banner segmen di atas masukkan ke dalam entri segmen 
  3. Follow blog, Follow instagram, Follow/Add facebook, Like page facebook
  4. Tag beberapa rakan anda
  5. Lepas itu, dah boleh submit url entri bawah kotak komen segmen ini sahaja
  6. Segmen bermula 17.05.2019-24.05.2019 
Hadiah : 15 x KAD RAYA LIMITED

Selamat Bersegmen :)

May 16, 2019

Menjamu Selera dengan Nasi Kambing | Warong D'Makan

Assalamualaikum dan hai semua!
Isnin yang lalu Nina dan husband berbuka di salah satu kedai yang merupakan febret husband. Hehe sambil gunting rambut dan cuci kereta. Jadi sampai je kedai dalam pukul 6 lebih terus booked. Alhamdulillah masih kosong lagi.

Siapa yang masih mencari port nak berbuka ke Nina suggest sangat dekat sini sebab makanan dia sedap. Haha jangan lupa order NASI KAMBING dia tau! Memang terbaik! Haha dengan kuah dia tu perghh.. Ada pedas sikit. Yang suka pedas memang ni lah makanan korang. Tapi korang kena tunggu sikit sebab dia masak setiap kali order. Tunggu turn sebab ramai yang datang sini memang wajib rasa nasi kambing dia. Servis dia ok je.

Ni lah menu kami berdua. Tak banyak pun sebab kambing ni pun dah cukup kenyang dah. Hehe nasi kambing ni set sekali dengan nasi tau. Harga tak silap dalam RM11 satu pinggan. Ada juga promosi bulan Ramadhan ni dengan menyediakan set menu untuk 2 orang dan 4 orang. Harga berpatutan je. 
Kedai ni memnag selalu penuh tau. Mana yang berdekatan boleh singgah ke kedai ni;
Warong D'Makan
No 1-1, Ground Floor, Jalan Selasih J U12/J, 
Seksyen U12, Taman Cahaya Alam,
40170 Shah Alam, Selangor
Tel : 019-344 3763

May 12, 2019

Berbuka Puasa Bersama Rakan | K'chiangmai Ikan Bakar Gombak

Assalamualaikum dan hai semua!

Semalam Nina mengikut husband pergi berbuka dengan officemate dia di salah sebuah restoran ikan bakar di Gombak. Kedai ni kalau korang lalu di highway Duke akan nampak sebab memang berhadapan je highway. Hehe 

Kami gerak ke sana dalam pukul 6 macam tu dan singgah dahulu di surau yang berdekatan untuk solat dan baru makan. Untuk iftar ni baik korang booked dulu sebab nanti dia reservedkan meja untuk kita. Memang ramai iftar dekat sini. Penuhlah juga. Sampai nanti cari je meja kita dekat mana. Meja kami dekat luar bawah lampu pula tu. Hehe seronok sikitkan terbuka. Senang nak borak dan gelak-gelak.

Untuk menu dekat sini bermacam jenis lauk, konsep dia sama macam restoran Seafood Thai. Dekat sini dia ada pakej lauk/set dan boleh je order berasingan. Kami order berasingan mengikut selera masing-masing. Dah nama restoran ikan bakar kan, mestilah Nina dan husband memilih ikan bakar. Hehe febret Nina kot ikan bakar terutamanya ikan keli dan cencaru.
Cencaru Bakar = RM13
Keli Bakar = RM8
Ikan Bakar dekat sini sedap ooo. Haha walaupun harga agak mahal sedikit tetapi berpatutan dan berbaloi sebab ikan besar. Puas nak makan. Sos dia pun sedap dan memang rasalah.
Selain itu, Nina order sotong goreng tepung. Ya Ampun, sedap sangat nih! Hehe tak tipu. Sotong besar dan sos dia pun sedap. Harga dia mengikut berat ye. Bila makan tu nak lagi nak lagi sampailah dah habis makan.
Sayur Campur = RM6
Last menu kami iaitu sayur campur ni. Ni untuk makan sorang ye. Bolehlah cukup untuk Nina. Hehe sedap juga.

Untuk mereka yang ingin mencuba/lalu area sini ke dan masih mencari restoran mana untuk berbuka nanti, haa boleh singgah di restoran mereka ni tau;

K'chiangmai Ikan Bakar
No 6, Jalan PPS 1,
Selaseh Commercial Centre, 
68100 Batu Caves, Selangor
Tel : 019-323 2772
Dibuka setiap hari
(11.30 pagi - 11.30 malam)

May 11, 2019

Movie Review | Pokémon Detective Pikachu

Assalamualaikum dan hai semua!
Hari ini hujung minggu jadi Nina dan husband bercadanglah tengok wayang. Hehe cerita kartunlah pilihan kami kali ini :D
Sinopsis:
Detektif Ace, Harry Goodman hilang secara misteri dan mendorong anaknya, Tim, untuk mengetahui apa yang berlaku. Membantu dalam penyiasatan itu adalah rakan kongsi bekas Pokémon Harry, iaitu detektif Pikachu yang hebat dan bijak. Mereka ditemukan untuk saling melengkapi dalam bekerja bersama kerana Tim adalah satu-satunya manusia yang boleh bercakap dengan Pikachu. Mereka bergabung untuk membongkar misteri tersebut.

Review sendiri :
Cerita yang menarik dan Pikachu sangat comel dalam cerita ini. Haha sesuai bawa anak-anak pergi tonton sebab cerita yang tidak terlalu ganas. Cerita ni mula dah ada konflik sebab ayah dia kemalangan dan hilang secara misteri. Anak dia pun ada konflik dengan ayahnya pun dah lama tak tinggal bersama sebab Tim duduk bersama neneknya sejak kematian ibunya. Tim mula menyelongkar segala misteri tersbut dan terjumpa rakan kongsi ayahnya, Pikachu dan hanya TIm je yang boleh paham dan bercakap dengannya. Sejak itu, Nina nak rasa ingin tahu apa lepas ini berlaku. Haha rupa-rupanya...Haa nanti tengok sendiri ye kesudahan dia :D
★★★★

May 4, 2019

Tips Warna Baju Yang Sesuai Mengikut Warna Kulit

Assalamualaikum dan hai semua!
Selamat pagi! Hujung minggu ni pergi mana? Cari baju raya ke tudung raya ke? Hehe untuk entri kali ini nak share lagi info mengenai warna baju yang sesuai dengan warna kulit kita. Pernah tak orang cakap "eee baju ni tak sesuailah dengan kau"!.. haa dimata orang akan nampak seseorang tu cantik dengan warna tertentu. Jadi jangan risau dengan komen diorang tu. Sebab itu membantu sebenarnya tau. Cuba ikut tips ini pula :)

So, korang yang mana satu? Nina rasa Nina yang sawo matang kot. Hehe semoga manfaat :)

May 1, 2019

10 Tips Padanan Warna Raya

Assalamualaikum dan hai semua!
Harini semua cuti kan. Mungkin ada yang bekerja harini. SELAMAT BEKERJA! Ok harini nak share satu lagi info, memandangkan puasa tinggal berapa hari lagi dan selepas itu raya pula. Jadi dah fikir ke tema apa tahun ni? Hehe mesti ramai dah ada kan. Yang tak ada lagi tu janganlah risau, masih sempat lagi. Raya pun lambat lagi :D Mungkin info ini akan membantu sedikitlah untuk korang cari baju raya atau masih confius lagi nak padankan warna kan. 
Dah dapat idea tema raya korang? Hehe cantikkan semuanya. Semoga dengan carta ni dapat beri manfaat kepada korang. Bila dah dapat padankan warna tu barulah raya korang ceria dan tak terlalu plain. Jadi bila berselfie ke nampak cantiklah gambar tu. Menyerlahkan lagi raya korang :)

April 29, 2019

Charity Event: CTFKL Kampong Geng Mainan Dengan Tema 80's

Assalamualaikum dan hai semua!
Pernah tak korang join mana-mana acara amal atau cakap omputih dia "charity event"? Selalunya acara amal ni bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tentang sesuatu dan juga lebih kepada mengumpulkan dana untuk mereka yang memerlukan. Nina nak share satu program yang memang sangatlah best untuk peminat atau pengumpul mainan ni.
CTFKL adalah Kelab Berdaftar dibawah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia. Ia merupakan "nonprofit organization" atau kelab yang bukan mengaut keuntungan semata-semata. Malah kelab ini  juga "independent" dan tidak disokong oleh mana-mana syarikat terutamanya "toy company". Tujuannya adalah untuk menghimpunkan pengumpul-pengumpul atau peminat-peminat mainan di seluruh Malaysia dalam satu acara seperti Dragon Ball Malaysia dan sebagainya. Di situ mereka boleh bertukar idea, saling berkongsi segala maklumat selain menjual mainan dan mempamerkan koleksi si pengumpul mainan.

Masuk hanya dikenakan bayaran RM5 sahaja. Semua dana yang terkumpul akan didermakan atau disalurkan kepada badan-badan kebajikan/rumah anak yatim/mereka yang memerlukan. 

Program ini hampir diadakan setiap tahun dengan tema yang berbeza. Untuk tahun ni berlangsung di Dewan Perdana Keramat pada 13 April yang lalu. Banyak aktiviti telah diadakan disana seperti di banner di bawah ini.
Nina pernah pergi dalam sekali jugaklah tapi tahun ni tak dapat nak ikut suami kerana faktor kesihatan. Jadi dari diceritakan dan tengok gambar pun dah tahu memang best. Hehe jom layan sedikit gambar dari Mr.Khairi ni :)
Image may contain: 4 people, people smiling, crowd
Image may contain: 2 people, crowd
Image may contain: one or more people
Untuk mengikuti program selepas ini, boleh layari laman CTFKL;