Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

March 13, 2021

Penjagaan Muka Terbaru Rumusan Dari Prebiotic + Calamine | Cosmoderm Perfect Balanced

Assalamualaikum dan hai semua!
Lama dah tak bersiarankan. Harini Nina dapat nak up entri bqaru dan nak share satu produk yang best tau. Haa siapa suka dengan kecantikkan? Mesti semua suka kan. Memandangkan kita ni perempuan memang suka kalau cantik, kulit muka yang licin dan bersih dan sebagainya. Jom baca sampai habis.

Penjagaan Muka Terbaru Rumusan Dari Prebiotic + Calamine | Cosmoderm Perfect Balanced telah mengeluarkan produk terbaru mereka yang berasakan rumusan prebiotic dan calamine yang sangat bagus untuk kulit muka. 

PREBIOTICS
Salah satu makanan kepada bakteria baik untuk ekosistem kulit yang membantu merangsang ketahanan semulajadi kulit dan memastikan mikrobioma kulit anda seimbang.

CALAMINE
Ia meredakan dan mengurangkan kegatalan pada kulit. Selain itu, mengurangkan masalah kulit berminyak dan kemerahan pada kulit. Dan juga memberikan pelindungan kulit akibat terdedah kepada cahaya matahari.

4 langkah mudah dengan Cosmoderm Perfect Balanced
1. Foaming Cleanser
2. Toning Lotion
3. Soothing Wow Cream
4. Sun Milk SPF 25 PA++
LANGKAH 1 - Membersihkan ke dalam liang pori dan kulit sambil melegakan kemerahan dan
meningkatkan penyerapan kulit dari bahan berkhasiat lain.
LANGKAH 2 - Diformulasikan dengan Prebiotik dan 20,000ppm Calamine yang mengurangkan kemerahan sambil meningkatkan keupayaan penyerapan kulit dan kelembapan kulit
LANGKAH 3 - Difomulasikan dari 30,000ppm Prebiotik yang membantu meningkatkan perlindungan permukaan kulit. Ia juga mengandungi Calamine yang membantu menenangkan, mengurangkan kemerahan dan memerangi radikal bebas. Dengan teknologi WOW (Water-in Oil-in Water), ia membantu dan mengembalikan kelembapan kulit dan meringankan cela pada permukaan kulit. Sesuai untuk semua jenis kulit & kulit sensitif.
LANGKAH 4 - Melindungi kulit daripada UVA dan UVB. Ia meningkatkan perlindungan permukaan kulit daripada tekanan persekitaran. Juga membantu untuk menghilangkan selaran matahari dan kulit kering.

FEEDBACK DARI NINA

Nina sangat teruja untuk cuba produk dari Cosmoderm ni sebab memang pengguna Cosmoderm. Lagi-lagi tengok pembungkusan dia yang warna pink ni yang sangat comel. Lagilah bertambah teruja dia tu. Dengan 4 langkah mudah je kulit dah boleh jadi lembut, fresh dan menjadi lebih anjal. Harap lepas ini kulit jadi wowlah kan :D

Yang paling suka sebab ada nombor di setiap produk. Jadi sangat mudah untuk mengikut langkah penggunaan dia dengan betul. Tak adalah tersasul nak pakai yang mana dulu :D
Ok done membebel. Hehe anda teruja juga ke nak cuba? Boleh cari produk Cosmoderm Perfect Balanced ini secara offline dan juga online. 

Pembeli offline : Watsons, Guardian, Aeon Wellness, Farmasi


September 18, 2020

[Razky Adventure] G2G Animal Garden: Petting Zoo MAEPS, Serdang

 Assalamualaikum dan hai!

Hari cuti selalu dinantikan. Hehe masa ni lah kita nak luangkan bersama dengan keluargakan. 16 September yang lalu Nina bawa anak tengok animals. Sebab cuti sehari je dekat tengah minggu. Jadi, bawa dekat dari rumah. Jom Nina belanja sedikit gambar :)


Disini sangat sesuai kalau nak bawa anak-anak dan keluarga sebab banyak aktiviti tau. Korang nak bermanja dengan burung, bergambar dan boleh menyentuh mereka secara dengan lebih dekat. Hehe disini juga korang boleh bagi makanan sendiri dekat haiwan. Makanan haiwan berharga RM1 disediakan untuk  korang mencuba dan merasai sendiri macam mana nak berinteraksi dengan haiwan. Anak-anak juga dapat belajar pelbagai spesis haiwan disini. Memang seronok sangat. Ada anak-anak yang menangis, menjerit dan ada juga membelai binatang kegemaran mereka. Taman ni tak besar sangat dan berkonsepkan petting zoo kan. Jadi hanya 60 spesis sahaja dipamerkan untuk tontonan umum. Masa Nina datang ni kira awal lah juga tapi orang dah mula ramai. Fuhhh!


Sebenarnya banyak lagi gambar tapi Nina dah tak larat nak upload. Haha jadi korang datang sendirilah. Confirm korang suka juga!
Alamat : Jalan MAEPS 4/1, Fasa 3 Presint 9, 43400 Serdang, Selangor
Tel : 019-9256852

September 10, 2020

PG MALL Epenjana Shop Malaysia Online & KBBM

Assalamualaikum and hai!
Who doesn’t love online shopping? We are excited to introduced a Malaysia online shopping platform that operated by PG Mall Sdn. Bhd. (836625-K) and backed by PG Group. Established since 2017, PG Mall https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=565 is a Malaysia no.1 e-commerce platform and the only local e-commerce platform in Malaysia. All under one roof shopping destination which is it have a wide range of product selection ranging from electronics, fashion, books, home & living, food & beverages, sports & leisure, kids & baby, health & beauty, automotive to e-vouchers.  You can shop anytime, anywhere from your computer and mobile phone.
PG Mall also been ranked as one of top 3 at Iprice insight report (refer https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/). Indeed this will be another milestone in PG Mall’s success stories. This shown PG Mall become be trusted and known in Malaysia. PG Mall also accept all e-wallets and payment gateway.
Tan Sri Muhyiddin Yassin when presenting PENJANA in June last year announced the ePenjana initiative to help boost consumer spending in Malaysia. So, PG Mall is one of e-commerce partners that involved in this campaign. E-Penjana Shop Malaysia Online will be held on 10th August until 30th September 2020. Special for new shopper will get RM25 OFF with min spend RM80 and for existing shopper only get RM20 OFF with min spend RM100. Also, shopper will get FREE RM8 OFF SHIPPING FEE and 50% OFF exclusive facebook live rebate voucher. More info https://pgmall.my/shop-malaysia-online.
Another campaign to be joined is proudly local. It will be held from July until December 2020. You can shop for essentials home product to support local with #BarangBaikBarangkita. Click more info https://pgmall.my/proudly-local-campaign

More details, can visit their social media

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #ByMalaysiansToMalaysians #BarangBaikBarangKita #PGMall4u #Cashback #points