Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

August 23, 2017

Tuala Wanita yang Sihat dan Boleh Diguna Semula | Red Moon ClothPad

Assalamualaikum dan hai semua!

Hari ini Nina nak share satu kebaikan untuk wanita di luar sana. Pernah dengar clothpad tak? Haa Nina rasa ramai pernah dengarkan. Yang warna warni tu dan boleh dibasuh. Dibasuhh? Biar betul? Boleh ke basuh pad dan pakai semula? Tak bahaya ke? Magik kan clothpad ni. Sebab itu, Nina nak share kebaikan dengan clothpad ni. Bagus tauuu! :D

Tuala Wanita yang Sihat dan Diguna Semula, Red Moon ClothPad | Satu alternatif kepada pad pakai buang yang boleh diguna semula. Pad kain adalah mesra alam, boleh diguna semula selama bertahun-tahun, menjimatkan kos, serta mempunyai manfaat kesihatan yang baik. Secara amnya ia terdiri daripada lapisan fabrik menyerap (seperti kapas, organik dan juga sintetik) yang berfungsi untuk menyerap aliran darah semasa haid dan juga nifas bagi yang bersalin. Pad kain juga lebih bersih dan tidak menyebabkan bau seperti pad pakai buang.

Disini kenapa dikatakan menjimatkan kos. Contoh;

Pad pakai buang yang kita selalu gunakan.

Perbelanjaan bulanan = RM10 (average)
Perbelanjaan setahun = RM10 x 12 bulan = RM120
Perbelanjaan 5 tahun RM120 x 5 tahun = RM600
GRAND TOTAL = RM600

Jika kita beralih menggunakan Clothpad ini lebih menjimatkan.

Perbelanjaan 5 tahun = RM188.35 (pakej extra heavy, paling mahal, mempunyai 6 clothpad dan 2 pantyliner)
Perbelanjaan setahun = RM188.35/5 tahun = RM37.67
Perbelanjaan sebulan = RM37.67/12 bulan = RM3.14
GRAND TOTAL = RM188.35

Red Moon Cloth pad ni ada beberapa pilihan/jenis:
  1. Overnight extra heavy
  2. Extra heavy
  3. Heavy flow
  4. Medium flow
  5. Light flow
  6. Daily inner
  7. Extreme liner

Penggunaan clothpad boleh tahan selama minima 5 tahun dengan penjagaan dan cara penggunaan yang betul tetapi kebiasaannya clothpad bertahan lebih dari 5 tahun dan ke atas. Lama tu.. Dah lah jimat dan tahan lama pula tu :D

Cara mencucinya sangat senang seperti berikut;

  1. Bilas dibawah aliran air
  2. Rendam dalam air sabun
  3. Basuh menggunakan tangan/mesin
  4. Jemur bawah matahari
Dia ada beberapa set yang boleh korang pilih. Untuk mereka baru nak mencuba atau takut nak pakai, Nina sarankan pakai trial set dulu. Tengok kulit sesuai tak dengan korang. Rujuk gambar dibawah ini;
No automatic alt text available.
Kalau korang tak nak beli dalam set ke sebab banyakkan pun tak apa, nak ala carte/satu ke nak cuba boleh je. Cuba set ni lebih murah dari beli satu-satu. Kalau banyak korang boleh share dengan ahli keluarga/kawan ke. Harga seperti dalam gambar dibawah ni;


FEEDBACK DARI NINA

Ini pertama kali Nina mencuba clothpad ini. Selalu terbayang macam mana nak pakai? Selesa ke? Sebab kita pakai pad pun tak selesakan dan kadang bocor pula. Aduhaiii :D Jadi Alhamdulillah advertorial kali ini Nina nak cakap ia sangat selesa. Hehe

Reka bentuk yang sangat menarik ini membolehkan ramai wanita di luar sana sangat menyukai dan Nina pun sayang je nak guna. Hehe yela cantik sangat padnya. Pad je pun tapi pad jangan sebarang pad tau. Best ni :D Pad yang Nina cuba adalah Heavy flow (sesuai untuk 1st-2nd period/tgh banyak), medium flow (3rd-4th period/tgh sikit je period) dan extreme liner (tinggal last period atau digunakan akiviti seharian). Eh korang jangan tak tahu clothpad ni boleh kurangkan senggugut dan keputihan korang tau! Mana yang selalu ada masalah ini Nina sarankan cuba clothpad ni. Mana tahu sesuai dengan korang dah selesai masalah-masalah tersebut.

Rekaan didalam juga berwarna warni ye. Cantik sangat! Material yang lembut membuatkan Nina memakainya selesa sangat dan senang untuk dicuci. Tidak berbau dan meresap terus. Tidak bocor dan sesuai untuk wanita yang aktif. Jangan risau tau kalau korang terover sana sini sebab clothpad ni tahan lasak. Hehe

Dengan harga tersebut sangat berbaloi sebab sangat jimat dengan penggunaan harian kita. Specialnya lagi clothpad ni adalah custom made tau bukan dari kilang yg proses. Jadi lebih bersih dan selamat :D

Jadi, Nina sangat recommend Red Moon Clothpad ni pada mereka yang bermasalah atau suka dengan keselesaan boleh cuba clothpad ni. Macam yang Nina cakap tadi, semuanya bersih dan selamat. InshaAllah segala penyakit dapat disembuhkan dengan izin Allah. Selamat mencuba!

Untuk pertanyaan/pembelian boleh hubungi:
Kak Ja
017-599 6090



July 2, 2017

Pemenang SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY NANIENA.COM

June 30, 2017

SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY NANIENA.COM

Assalamualaikum dan hai semua!
INI STICKY POST SEHINGGA 30/06/2017
TAMAT!!
Syarat-syarat penyertaan :

  1. Buat satu entri bertajuk : SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY NANIENA.COM
  2. Copy Banner Segmen di atas masukkan ke dalam entri segmen 
  3. Sila sertakan ucapan raya yang kreatif
  4. Follow; 
  5. Lepas itu, dah boleh submit url entri bawah kotak komen segmen ini sahaja
  6. Segmen bermula hari ini 11/06/2017 sehingga 13/06/2017 *dilanjutkan 30/06/2017
Hadiah penyertaan :

  1. Hadiah berupa 10x KAD RAYA LIMITED (pemilihan by random.my)
  2. 10x hadiah tambahan (gift voucher by ra.shoppe) kepada mereka yang beri ucapan raya yang kreatif
Selamat Bersegmen :)

June 29, 2017

Kad Raya 2017 | Dunia Sebenar Shida

Assalamualaikum dan hai semua!
Seperti tahun lepas, rasanya tahun ni pun ramai blogger tak printing kad rayakan. Tapi tak apalah. Hehe setiap tahun mesti dapat kad raya dari akak biru ni. Kalau korang buat tempahan dengan akak ni, mesti korang akan dapat kad raya sekali. Bestkan :D Hehe terima kasih kak! Jom singgah blog akak Shida sebab blog akak ni macam di awangan sebab warna biru je. Tutorial pun banyak. Akak ni friendly tau. Best deal dengan akak ni.  Kalau korang nak tempah printing kad ke, nak design ke, boleh contact akak Shida ni ye.

p/s: Siapa nak swap kad raya atau nak bagi kad raya? PM cepat :D

Senarai Peserta SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY NANIENA.COM