Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

January 28, 2017

Produk Wanita Muslimah & Mesra Solat | Nurraysa Glowing DD Moist Cake

Assalamualaikum dan hai semua!

Produk Wanita Muslimah & Mesra Solat - Nurraysa DD Glowing Moist Cake|Harini nak review satu produk yang best gilerr dan memang orang kenallah. Cakap pasal mesra solat atau wuduk, apa yang dalam fikiran korang terlintas dulu? Susah nak jumpa produk yang betul ikut cita rasa kita. Kebanyakkan produk yang sedia ada di pasaran tak boleh bawa solat, ada silicon dan masih ragu-ragu. Bila ragu, kita kena bersihkan terlebih dahulu sebelum solat. Tu pun tak tahu bersih ke tak muka. Untuk mengatasi masalah tersebut, Nina syorkan produk dari Nurraysa ni.
Related image
DD ni nak pakai sangat-sangatlah senang. Tak perlu dah nak cari foundation ke concealer ke apa ke sebab DD moist cake ni 3 in 1. Pakai ini sahaja dah mencukupi. Tak penuh beg kalau nak travel sana sini. Hanya sapu je dah glowing gitu. Nina dah pakai lama juga. Sampai packaging dia dah baru, Nina masih guna. Dia senang dan sangat smooth. Tak berat sangat dekat muka. Tak tebal dan nampak natural je. Tak berminyak dan selesa pakai seharian. Dia cover segala apa yang ada dekat muka ni. Haha jadi keyakinan bertambah lagi-lagi nak bekerja ke atau bertemu dengan ramai orang pun tak malu. Satu lagi produk Nurraysa ni bukan sahaja mencantikkan tetapi merawat dari dalam. Nina pakai ni jerawat susah nak naik tau. Kalau ada jerawat pun cepat kecut dan parut-parut pun insyaAllah akan hilang sikit demi sikit. Kalau parut lama mungkin makan masa sikit. Cuba kena sabar jela. Mana ada produk kita pakai sehari esok elok teruskan. Kalau ada tu produk tu tak selamatlah. Mungkin ada lebih merkuri.
Packaging lama & baru tetapi masih sama best!
Fungsi:
  • Gabungan Foundation + Concealer + Powder (3 dalam 1)
  • Menutup semua cela dan merawat wajah
  • Mesra solat
  • Tanpa silicon
  • SPF 50++
  • Free span
  • Terdapat dalam 3 jenis; Light, Medium & Dark
Kandungan:
Air Zam Zam, Cocos Cucifera Oil, Olea europea (olive) Fruit Oil, Viti Vinifera (grap) Seed Oil, Gluthatione, Kigela Africans Fruit Extract, Titanium Dioxide, Glyceryl Stearate, Apple Stem Cell, Collagen, Glycyrrhiza Glabra (licorice) Root Extract, Aloe Barbadensis, Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E.
Cara Penggunaan:
Tekapkan span pada muka kemudian baru ratakan seluruh muka untuk nampak kesan yang kemas. Pakai bedak secara nipis sahaja.

Kulit Normal:
  • Tekap bedak seperti biasa
Kulit Kering:
  • Guna Nurraysa UV Cream secara nipis dan tekapkan bedak dengan rata.
Kulit Berminyak:
  • Jangan guna UV Cream, selepas ratakan bedak, tekapkan menggunakan tisu.
Kulit Sensitif:
  • Guna bedak jangan lebih dari 4 jam
  • Guna selang sehari selama seminggu
  • Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci.
  • Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula.
  • Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu.
  • Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak.
Testimoni pun dah beribu raban dah. Yang pasti produk Nurraysa ni natural based. Tiada bahan kimia ye. Selamat insyaAllah. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, boleh pm dekat agen Muslifah ni ye. Dia sangat peramah dan servis dia tip top lah. Sekarang ni Nurraysa tengah sale. Dapatkan segera tau :)
Muslimah
Tel: 013-7890725
Web rasmi Nurraysa: http://www.nurraysabeauty.my/


December 15, 2016

Pembaharuan Domain Blog untuk Tahun Ke-2

Assalamualaikum dan hai!
Image result for cake 2th green
Alhamdulillah selamat sudah pembaharuan domain untuk tahun ke 2. Wah dah 2 tahun pakai domain naniena.com. Kenapa yee pilih nama tu? Hehe sebab nama Nina sendiri dah panjang. Jadi, panjang pulak domain nanti. Susah orang nak ingat. Hehe nama naniena tu memang dah lama pakai. Dari diploma lagi dapat nama tu :D

"Best ke pakai domain?"
"Best jugak :D"

Apa istimewa sangat domain ni? Ok jom baca sikit info dari Blogger Cik Tom ni mengenai domain berbayar ni :)

1) Kita mempunyai hak penuh ke atas web/blog kita. Dari pembacaan blog sebelum ni, pernah terjadi kepada blog Dr. Mahathir yang mempunyai trafik yang hebat tiba2 problem dan hilang begitu sahaja kerana di tarik balik oleh blogspot. (sori kalau salah info). Tapi yela barang orang bagi free. Bila2 masa boleh amik balik. Buruk siku! hehe…

2) Nama domain yang lebih mudah diingati kerana nama domain berbayar lebih pendek. Contohnya di bawah, yang mana lagi mudah diingati?? Apabila domain itu lagi mudah diingati akan memberi peluang untuk korang kembali berkunjung lagi.

Contohnya;
domain berbayar: www.ciktom.com
domain percuma: ciktom.blogspot.com

3) Domain berbayar lebih dipercayai dan lebih selamat. Kerana domain berbayar ni memerlukan maklumat yang lagi detail manakala yang percuma ni boleh buat banyak mana nak.

4) Blog yang menggunakan domain berbayar jugak menjadikan blog lagi mesra SEO. SEO tue enjin carian di blog. Memang banyak perubahan drastik dari segi keyword yang masuk ke blog cik tom compare dengan sebelum berdomain.

5) Domain berbayar menunjukkan yang kita memang serius untuk menceburi dalam bidang blog.

6) Syarikat pengiklanan lebih yakin untuk mengiklan iklan diorang di blog yang domain berbayar.

Betul tak guyss? Haa that's why Nina pakai domain berbayar ni. Hehe kalau korang tak tahu nak beli dekat mana domain ni? Nina suggest dari Denai Network ni. Murah pun murah dan sangat senang berurusan dengan admin Denai ni tau. Sepanjang 3 tahun ni masih guna servis diorang. Sebab apa? Sebab korang buat tempahan domain melalui website diorang je. Lepas tu, buat bayaran sahaja. Selain itu, diorang punya kerja. Korang hanya goyang kaki dan tunggu domain korang siap je. Cepat servis diorang tau! Kalau korang tak ingat bila expired domain korang tu, jangan risau! Diorang akan sentiasa update dekat email yang domain korang tu nak expired. Masa tu, korang pi lah buat pembayaran cepat. Hehe boleh hubungi dorang seperti di bawah ye :

Nama : Denai Network
Email : info@saleiz.com

November 9, 2016

Jamu Selera atas 'Bean Bag' | iLapar Cafe Ara Damansara


Food Review : iLapar Cafe, Ara Damansara | Lama dah tak review restoran/cafe. Cafe ini acap kali naik di facebook. Jadi, agak tertarik nak cuba disebabkan konsep cafe ni dan masakan yang dihidangkan oleh iLapar. Disebabkan kami tengah lapar, jadi sesuailah nama kedai dengan situasi kami ni. Hehe 
Sampai disana malam. Jadi gambar header ni credit pada ownerlah iLapar sendiri. Lapar sangat jadi kami terus je duduk. Tak sempat nak snap ruang cafe ni sendiri. Nina agak tertarik dengan konsep yang diketengahkan oleh owner iLapar ni. Konsep jamu selera atas bean bag tu di ruang terbuka. Seronok sebab jarang ada cafe buat konsep tersebut. Pagarnya dibuat dengan kayu palet. Deco dalaman pun macam sedikit old school but still exclusive. Unik dan ia lebih santai. Sambil kita makan boleh menghayati ruang angkasa dekat atas tu. Hehe bolehlah nak kira bintang ke bulan ke. Ia sesuai untuk kekeluargaan/sebarang majlis. Dia agak jauh sedikit dengan kawasan rumah. Cafe ini terletak di tengah-tengah bangunan/pejabat. Jadi, jika ada majlis yang agak bising, tidak menganggu orang lain.
Suasana luar cafe
Suasana dalam cafe
Menu disini lebihkan kepada makanan barat/western. Bagi penggemar western, boleh cuba pula masakan disini. Harga nak kata standard pun yaa, nak kata agak mahal pun ya. Bergantung kepada individu tu sendiri.
Itu antara menunya. Maaf jika gambar tidak jelas. Waktu malam, menu pun warna gelap. Paham jela ek. Hehe apa yang Nina dan kawan lain cuba adalah Pasta Carbonara, Aglio E Olio dan Bolognese manakala air pula kami cuba Jelly Coffee dan Apple Juice.
Pasta Aglio E Olio dan Jelly Coffee
Review: Apa yang Nina katakan di atas. Nina lebih sukakan konsepnya dari makanan. Ada sedikit kekuranganlah dari segi servis dan harganya. Kami sampai pun tak tahu pun kena tulis order dan sendiri pergi bayar dulu baru makanan sampai. Jadi kami yang pertama kali datang sedikit terpinga. Kita dah duduk lepas tu kena bangun balik kan susah sebab duduk bawah (dekat bean bag). Bagi harganya pula bagi Nina agak sedikit mahal sebab kuantiti makanan tu sedikit. Harga tidak berbaloi dengan kuantiti. Rasa dia pun memuaskanlah. Menu pula sedikit dan tidak banyak pilihan. Kami pun terkejut dan siap tanya ada menu ni jeke. Bagi mereka nak bergambar boleh datang dan mereka nak cuba pun boleh datang. Boleh singgah di cafe mereka:
iLapar Cafe
Block C, Jalan PJU 1A/3,
Ara Damansara,
Petaling Jaya
Tel: 017-226 0065
Operating hours : Tues - Sun 
6pm - 12am (Kitchen Closed 11pm)
Instagram: https://www.instagram.com/ilaparcafe/

*MAAF JIKA ADA TERGURIS HATI ATAU TERSILAP CAKAP. INI HANYA PANDANGAN SAYA SAHAJA.

September 12, 2016

Pembaharuan Lesen Perniagaan

Assalamualaikum dan hai semua!
Alhamdulillah Nina dah selesai urusan untuk pembaharui lesen perniagaan di pejabat SSM Seremban Jumaat lepas. Pergi sekejap je tapi Dia permudahkan segalanya. Senang je korang pergi SSM, lepas tu minta borang. Tunggu giliran, di kaunter hanya bayar dan selesai.
Untuk maklumat korang, ini tahun kedua bisnes Nina daftar bersama SSM. Rasa macam sekejap je. Dah dua tahun rupanya. Hehe Alhamdulillah bisnes pun berjalan dengan lancar :)

Untuk makluman korang, sekarang SSM dah kenakan denda pada mereka yang gagal pembaharui lesen perniagaan. Lambat sehari je dah kena denda. Jadi, korang cepat-cepat tau pembaharui lesen korang. Nak pembaharui awal sebulan dua pun boleh. Boleh pergi ke pejabat SSM seluruh negeri atau di kaunter BSN.

Jadi bagi mereka yang nak tempah design blog ke, header ke,  nak collaboration ke, review ke atau sebagainya. Boleh PM Nina ye. Maklumat lengkap semua ada dekat tab atas tu. Boleh klik Business > Blog Design. Semuanya berdaftar ye. Jadi 100% trusted seller tauu! Jangan ragu-ragu.

Jom follow bisnes online Nina:

September 10, 2016

Supplemen Dalaman Mewangikan Tubuh Sepanjang Masa | Harum Malam

Assalamualaikum dan hai semua!

Supplemen Dalaman Khas Untuk Wanita - Harum Malam | Advertorial kali ini merupakan satu produk yang bagus khas untuk wanita. Bukan sahaja luaran yang perlu kita jaga sahaja tetapi dalaman juga. Kebanyakkan wanita akan ada masalah seperti keputihan, kegatalan vagina, bau badan yang tidak menyenangkan terutamanya masa period dan sebagainya. Betul tak? Hehe tak apa paham. Jangan risau dengan Harum Malam sahaja kita akan dapat atasi dengan kebaikan yang hanya dalam satu botol ini sahaja. Rasa dia manis-manis campuran bahan yang banyak dan bagus. Sedaplah! Hehe

Harum Malam yang diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah bau badan. Supplemen yang dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal-gatal vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain-lain lagi.

Harum Malam bukan untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja tetapi sesuai juga untuk anak dara. Boleh di ambil setiap hari walaupun period, dalam pantang dan menyusu bayi. Untuk wanita yang preggy (pregnant) tidak digalakkan untuk consume sebab takut akan mengalami kesukaran bersalin (sempit).

Produk ini merupakan dari Millennial Gen Sdn Bhd (1167089-D) yang ditubuhkan pada tahun 2015 di Shah Alam, Selangor dan Millennial Gen merupakan sebuah syarikat 100% milik Bumiputera. Haa memang kita kena sokong produk kita ni kan :)

Golongan yang sesuai ambil minuman kesihatan Harum Malam:
✔ Wanita Berkahwin
✔ Anak Dara
✔ Wanita Berpantang
✔ Sesuai untuk yang menyusukan anak
✔ Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas

Kelebihan Harum Malam:
✔ Membantu menyegar dan menyihatkan badan.
✔ Mencantikkan dan menaikkan seri wajah.
✔ Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
✔ Melegakan panas badan.
✔ Menegangkan payudara.
✔ Memulihkan rasa rapat.
✔ Mengencang otot kewanitaan.
✔ Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
✔ Menambah keharmonian suami isteri.
✔ Menyihatkan rahim.
✔ Mencantikkan payudara agar sihat dan montok.
✔ Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
✔ Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
✔ Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
✔ Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon
✔ Mengurangkan tekanan dan tension
✔ Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan
Pastikan guna sudu plastik kerana Harum Malam mengandungi madu, dikhuatiri kalau guna sudu besi akan hilang khasiatnya. 
Cara pengambilan:
Pagi : 1 sudu sebelum sarapan
Malam : 1 sudu sebelum tidur
*boleh diminum terus
*boleh simpan dalam peti sejuk
*produk Harum Malam Halal dan lebih 7 tahun dalam pasaran
Isipadu : 250 ml & Berat : 580 gram

Kandungan:
Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica, Strawberry, Senna. 100% ramuan asli.
Kalau korang tahu ramuan atau kandungan HM ni sangat bagus dan mempunyai kebaikan tersendiri.
Pantang Larang HM:
– Elakkan minuman berais
– Ibu mengandung tidak dibenarkan
– Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja (Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan)
– Untuk kesan yang maksimum, amalkan setiap hari

HM di kaca TV/Media:
HM juga selangkah kehadapan apabila pernah muncul di kaca TV iaitu channel AlHijrah. Malah, di media juga produk ini tidak asing lagi. Jangan ragu tauuu! Memang terbaik HM!
Pertama kali di TV AlHijrah
Dan kali kedua juga bersama TV AlHijrah
Antara testimoni pengguna HM:
Pihak HM telah mengumpul sebanyak mungkin testimoni pengguna untuk bersama kongsi kebaikan HM kepada bakal penggunanya. Rata-rata penggunanya memberi feedback yang positif. Alhamdulillah, maknanya HM sangat berkesan dan dapat menyelesaikan masalah yang selama ini wanita alami.
Sebenarnya banyak lagi testimoni dia tapi penuh pula entri ni nanti. Haha tak apa korang boleh tengok page dia ye. Dekat bawah nanti Nina bagi link dia ok!

Jadi, jangan lupa dapatkan segera Harum Malam di kedai-kedai yang berhampiran anda. Pastikan anda dapat yang original tau. Macam mana nak pastikan yang original atau tiruan yaa? Haa korang kena test macam gambar di bawah ini;
Pihak HM tidak bertanggungjawab pada pengguna yang beli barang tiruan. Jadi pastikan original yeee!
Mana yang takut kalau dapat yang tiruan. Jangan risau. Anda boleh terus dapatkan di HQ Harum Malam terus. Confirm original!

Millennial Gen Sdn Bhd
11G, Jalan Keluli AL7/AL, Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor
HP: 010 404 2769
Office: 03 3358 5344
Web: www.millennialgen.biz

Sebotol hanya 
RM33 SM/ RM39 SS