Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

September 12, 2016

Pembaharuan Lesen Perniagaan

Assalamualaikum dan hai semua!
Alhamdulillah Nina dah selesai urusan untuk pembaharui lesen perniagaan di pejabat SSM Seremban Jumaat lepas. Pergi sekejap je tapi Dia permudahkan segalanya. Senang je korang pergi SSM, lepas tu minta borang. Tunggu giliran, di kaunter hanya bayar dan selesai.
Untuk maklumat korang, ini tahun kedua bisnes Nina daftar bersama SSM. Rasa macam sekejap je. Dah dua tahun rupanya. Hehe Alhamdulillah bisnes pun berjalan dengan lancar :)

Untuk makluman korang, sekarang SSM dah kenakan denda pada mereka yang gagal pembaharui lesen perniagaan. Lambat sehari je dah kena denda. Jadi, korang cepat-cepat tau pembaharui lesen korang. Nak pembaharui awal sebulan dua pun boleh. Boleh pergi ke pejabat SSM seluruh negeri atau di kaunter BSN.

Jadi bagi mereka yang nak tempah design blog ke, header ke,  nak collaboration ke, review ke atau sebagainya. Boleh PM Nina ye. Maklumat lengkap semua ada dekat tab atas tu. Boleh klik Business > Blog Design. Semuanya berdaftar ye. Jadi 100% trusted seller tauu! Jangan ragu-ragu.

Jom follow bisnes online Nina:

September 10, 2016

Supplemen Dalaman Mewangikan Tubuh Sepanjang Masa | Harum Malam

Assalamualaikum dan hai semua!

Supplemen Dalaman Khas Untuk Wanita - Harum Malam | Advertorial kali ini merupakan satu produk yang bagus khas untuk wanita. Bukan sahaja luaran yang perlu kita jaga sahaja tetapi dalaman juga. Kebanyakkan wanita akan ada masalah seperti keputihan, kegatalan vagina, bau badan yang tidak menyenangkan terutamanya masa period dan sebagainya. Betul tak? Hehe tak apa paham. Jangan risau dengan Harum Malam sahaja kita akan dapat atasi dengan kebaikan yang hanya dalam satu botol ini sahaja. Rasa dia manis-manis campuran bahan yang banyak dan bagus. Sedaplah! Hehe

Harum Malam yang diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani masalah bau badan. Supplemen yang dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal-gatal vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain-lain lagi.

Harum Malam bukan untuk wanita yang sudah berkahwin sahaja tetapi sesuai juga untuk anak dara. Boleh di ambil setiap hari walaupun period, dalam pantang dan menyusu bayi. Untuk wanita yang preggy (pregnant) tidak digalakkan untuk consume sebab takut akan mengalami kesukaran bersalin (sempit).

Produk ini merupakan dari Millennial Gen Sdn Bhd (1167089-D) yang ditubuhkan pada tahun 2015 di Shah Alam, Selangor dan Millennial Gen merupakan sebuah syarikat 100% milik Bumiputera. Haa memang kita kena sokong produk kita ni kan :)

Golongan yang sesuai ambil minuman kesihatan Harum Malam:
✔ Wanita Berkahwin
✔ Anak Dara
✔ Wanita Berpantang
✔ Sesuai untuk yang menyusukan anak
✔ Sesuai untuk usia 50 tahun ke atas

Kelebihan Harum Malam:
✔ Membantu menyegar dan menyihatkan badan.
✔ Mencantikkan dan menaikkan seri wajah.
✔ Membantu menghilangkan bau badan dan mulut.
✔ Melegakan panas badan.
✔ Menegangkan payudara.
✔ Memulihkan rasa rapat.
✔ Mengencang otot kewanitaan.
✔ Menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.
✔ Menambah keharmonian suami isteri.
✔ Menyihatkan rahim.
✔ Mencantikkan payudara agar sihat dan montok.
✔ Bertenaga dan mengatasi masalah vagina kering
✔ Membantu mengetatkan dan menganjalkan vagina
✔ Membantu membunuh bacteria dalam saluran kencing serta mengatasi masalah kerap kencing
✔ Meningkatkan system tahan tubuh serta menstabilkan hormon
✔ Mengurangkan tekanan dan tension
✔ Membantu menganjalkan kulit serta tubuh badan dan mengurangkan kedutan
Pastikan guna sudu plastik kerana Harum Malam mengandungi madu, dikhuatiri kalau guna sudu besi akan hilang khasiatnya. 
Cara pengambilan:
Pagi : 1 sudu sebelum sarapan
Malam : 1 sudu sebelum tidur
*boleh diminum terus
*boleh simpan dalam peti sejuk
*produk Harum Malam Halal dan lebih 7 tahun dalam pasaran
Isipadu : 250 ml & Berat : 580 gram

Kandungan:
Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica, Strawberry, Senna. 100% ramuan asli.
Kalau korang tahu ramuan atau kandungan HM ni sangat bagus dan mempunyai kebaikan tersendiri.
Pantang Larang HM:
– Elakkan minuman berais
– Ibu mengandung tidak dibenarkan
– Minum ikut sukatan yang dibenarkan sahaja (Tidak digalakkan mengambil lebih dari sukatan)
– Untuk kesan yang maksimum, amalkan setiap hari

HM di kaca TV/Media:
HM juga selangkah kehadapan apabila pernah muncul di kaca TV iaitu channel AlHijrah. Malah, di media juga produk ini tidak asing lagi. Jangan ragu tauuu! Memang terbaik HM!
Pertama kali di TV AlHijrah
Dan kali kedua juga bersama TV AlHijrah
Antara testimoni pengguna HM:
Pihak HM telah mengumpul sebanyak mungkin testimoni pengguna untuk bersama kongsi kebaikan HM kepada bakal penggunanya. Rata-rata penggunanya memberi feedback yang positif. Alhamdulillah, maknanya HM sangat berkesan dan dapat menyelesaikan masalah yang selama ini wanita alami.
Sebenarnya banyak lagi testimoni dia tapi penuh pula entri ni nanti. Haha tak apa korang boleh tengok page dia ye. Dekat bawah nanti Nina bagi link dia ok!

Jadi, jangan lupa dapatkan segera Harum Malam di kedai-kedai yang berhampiran anda. Pastikan anda dapat yang original tau. Macam mana nak pastikan yang original atau tiruan yaa? Haa korang kena test macam gambar di bawah ini;
Pihak HM tidak bertanggungjawab pada pengguna yang beli barang tiruan. Jadi pastikan original yeee!
Mana yang takut kalau dapat yang tiruan. Jangan risau. Anda boleh terus dapatkan di HQ Harum Malam terus. Confirm original!

Millennial Gen Sdn Bhd
11G, Jalan Keluli AL7/AL, Pusat Perniagaan Bukit Raja,
Section 7, 40000 Shah Alam, Selangor
HP: 010 404 2769
Office: 03 3358 5344
Web: www.millennialgen.biz

Sebotol hanya 
RM33 SM/ RM39 SS

September 3, 2016

Pencarian Bloglist September & October 2016 : AisyaAzman!


Pesanan Penaja!

Tiada syarat yang susah untuk bloglist kali ini. Cuma
  1. Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist AisyaAzman Sept & Oct 2016
  2. Copy coding yang disediakan di bawah & pastekan di ruangan entry sebagai HTML
  3. Pastikan banner ini di link kembali kepada entry asal iaitu entri di blog aku. Sekiranya tidak, entry kalian di anggap tidak valid.
  4. Publish dan tinggalkan link entry kalian di ruangan komen di bawah
  5. Tarikh tutup adalah adalah 18 October 2016 jam 12.00am.

August 28, 2016

ANABIHA'S BIRTHDAY GIVEAWAY

Assalamualaikum dan hai semua!
Jom join GA blogger Byha ni. Syarat dia senang 123 je :)
Klik banner untuk join

Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Segmen bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016 kembali untuk lagi untuk menggantikan bloglist bulan Julai & Ogos. Bagi yang tak sempat sertai bulan Jun hari tu, boleh cuba sertai bulan Ogos ni. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN

TAMAT : 29 OGOS 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016
2. Copy coding yang disediakan dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Sep & Oct 2016

Terima kasih atas sokongan semua ^__^