Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 2, 2020

MasakMasakbyRA | Nasi Briyani + Ayam Sambal Merah

Assalamualaikum dan hai semua!
Ok next menu dan resepi Nina nak share ialah nasi briyani dan lauknya ayam masak sambal merah. Actually nak masak kari tapi nanti Nina share entri lain ye. Hehe

Nampak sedapkan? Heh eehh mestilah sedap. Nina guna perencah Maggi ni tau. Senang sangat nak masak. Yang tak reti masak macam Nina pun boleh masak :D
 Cara masak (masak terus dalam periuk nasi) :
1. Masukkan butter (minyak sapi tak ada)
2. Tumis bawang dan 4 sekawan sehingga naik bau
3. Masukkan rempah nasi briyani dari Maggi sehingga naik minyak
4. Masukkan tomato dan beras yang telah dibasuh dan gaul seketika
7. Masukkan air dan gaul rata
6. Tutup penutup periuk dan tunggu nasi masak seperti biasa
7. Siap!

Boleh jenguk dekat IG okay dan follow https://www.instagram.com/ruqaiyah.amanina/. Selamat mencuba :)

2 comments:

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.