Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

May 2, 2020

MasakMasakbyRA | Murtabak Mini Ayam

Assalamualaikum dan hai semua!
Ok hairni sis nak meraton update resepi je. Haha sebab dah terlalu lama tak up entri baru, jadi entri ni penuh dengan resepi je tauu. Menu pertama ialah murtabak mini ayam iaitu kita gunakan kulit popia je. Sedap tauuu!

Inilah rupa dia ye. Sis buat entri ringkas. Tak nak bebel banyak sangat. Haha nak terus tengok resepi je ye. Jom tengok bahan dia di bawah ini :)
Cara masak:
1. Panaskan minyak
2. Tumis bawang merah, bawang putih sehingga naik bau
3. Masukkan serbuk kari yang telah dicampur dengan air
4. Masukkan kentang, daging kisar, daun sup
5. Masak sehingga nampak garing dan angkat letak dalam mangkuk
6. Masuk telur dan gaul
7. Lepastu baru letak sedikit dekat kulit popia dan lipat ikut citarasa korang (nak buat 3 segi ke 4 segi ke gulung ke)
8. Dah boleh goreng. Siap!

Senangkan. Boleh jamu dengan kari ke apa ke. Tapi ni pun sedap dimakan begitu saja. Hehe


Boleh jenguk dekat IG okay dan follow https://www.instagram.com/ruqaiyah.amanina/. Selamat mencuba :)

No comments:

Post a Comment

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.