Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

January 28, 2017

Produk Wanita Muslimah & Mesra Solat | Nurraysa Glowing DD Moist Cake

Assalamualaikum dan hai semua!

Produk Wanita Muslimah & Mesra Solat - Nurraysa DD Glowing Moist Cake|Harini nak review satu produk yang best gilerr dan memang orang kenallah. Cakap pasal mesra solat atau wuduk, apa yang dalam fikiran korang terlintas dulu? Susah nak jumpa produk yang betul ikut cita rasa kita. Kebanyakkan produk yang sedia ada di pasaran tak boleh bawa solat, ada silicon dan masih ragu-ragu. Bila ragu, kita kena bersihkan terlebih dahulu sebelum solat. Tu pun tak tahu bersih ke tak muka. Untuk mengatasi masalah tersebut, Nina syorkan produk dari Nurraysa ni.
Related image
DD ni nak pakai sangat-sangatlah senang. Tak perlu dah nak cari foundation ke concealer ke apa ke sebab DD moist cake ni 3 in 1. Pakai ini sahaja dah mencukupi. Tak penuh beg kalau nak travel sana sini. Hanya sapu je dah glowing gitu. Nina dah pakai lama juga. Sampai packaging dia dah baru, Nina masih guna. Dia senang dan sangat smooth. Tak berat sangat dekat muka. Tak tebal dan nampak natural je. Tak berminyak dan selesa pakai seharian. Dia cover segala apa yang ada dekat muka ni. Haha jadi keyakinan bertambah lagi-lagi nak bekerja ke atau bertemu dengan ramai orang pun tak malu. Satu lagi produk Nurraysa ni bukan sahaja mencantikkan tetapi merawat dari dalam. Nina pakai ni jerawat susah nak naik tau. Kalau ada jerawat pun cepat kecut dan parut-parut pun insyaAllah akan hilang sikit demi sikit. Kalau parut lama mungkin makan masa sikit. Cuba kena sabar jela. Mana ada produk kita pakai sehari esok elok teruskan. Kalau ada tu produk tu tak selamatlah. Mungkin ada lebih merkuri.
Packaging lama & baru tetapi masih sama best!
Fungsi:
  • Gabungan Foundation + Concealer + Powder (3 dalam 1)
  • Menutup semua cela dan merawat wajah
  • Mesra solat
  • Tanpa silicon
  • SPF 50++
  • Free span
  • Terdapat dalam 3 jenis; Light, Medium & Dark
Kandungan:
Air Zam Zam, Cocos Cucifera Oil, Olea europea (olive) Fruit Oil, Viti Vinifera (grap) Seed Oil, Gluthatione, Kigela Africans Fruit Extract, Titanium Dioxide, Glyceryl Stearate, Apple Stem Cell, Collagen, Glycyrrhiza Glabra (licorice) Root Extract, Aloe Barbadensis, Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E.
Cara Penggunaan:
Tekapkan span pada muka kemudian baru ratakan seluruh muka untuk nampak kesan yang kemas. Pakai bedak secara nipis sahaja.

Kulit Normal:
  • Tekap bedak seperti biasa
Kulit Kering:
  • Guna Nurraysa UV Cream secara nipis dan tekapkan bedak dengan rata.
Kulit Berminyak:
  • Jangan guna UV Cream, selepas ratakan bedak, tekapkan menggunakan tisu.
Kulit Sensitif:
  • Guna bedak jangan lebih dari 4 jam
  • Guna selang sehari selama seminggu
  • Elakkan guna bedak ketika berpeluh kerana tona tidak sekata dan bercapuk. Jangan gunakan bedak lebih daripada 4 jam, selepas 4 jam kena cuci.
  • Penggunaan kali pertama mungkin akan naik jerawat, bedak ini merawat jadi ia adalah satu tindakbalas terhadap kulit. Selepas seminggu penggunaan dan serasi dengan kulit, kulit akan normal semula.
  • Jika selepas guna bedak ada tanda-tanda muka merah, berbahang dan jerawat, ia disebabkan tindak balas dari bedak kerana bedak ini bersifat merawat. Bagi kulit seperti ini disarankan guna secara nipis dahulu.
  • Jika kulit muka berminyak disebabkan guna bedak ini, ini kerana liang pori sebelum ini tersumbat. Jadi anda seharusnya cuci muka dengan betul sebelum menggunakan bedak.
Testimoni pun dah beribu raban dah. Yang pasti produk Nurraysa ni natural based. Tiada bahan kimia ye. Selamat insyaAllah. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, boleh pm dekat agen Muslifah ni ye. Dia sangat peramah dan servis dia tip top lah. Sekarang ni Nurraysa tengah sale. Dapatkan segera tau :)
Muslimah
Tel: 013-7890725
Web rasmi Nurraysa: http://www.nurraysabeauty.my/


6 comments:

  1. makin glamer produk ni...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #28. blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2017/02/senarai-url-blog-28.html . pemenang akan diumumkan pada 28/2/2017

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye kak mmg glemer. Hihi wahhh thanks :)

      Delete
  2. saya dengan mak pakai produk ni. hehe

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.