Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

September 8, 2014

Tutorial PrintScreen Penuh Tanpa Edit

Hai malam ni nina nak share korang dengan satu tutorial. Lama juga nina tak buat tutorial kan. Selalu korang printscreen satu satu dan edit kan. Ha sekarang dah tak payah edit lagi. Just printscreen penuh satu webpage.
Abduction! - Webpage Screenshots Screen Capture

Ha ini lah benda nya yang boleh printscreen satu webpage tu. Hehe jom macam mana nak guna benda alah ni :)

Tapi tapi sebelum tu benda ni hanya boleh bila kita firefox ONLY!

STEP 1 : KLIK LINK INI

STEP 2 :
klik untuk tumbesaran
Klik button hijau +add to firefox tu ye. tunggu sehingga install :)

STEP 3 : Restart firefox

STEP 4 : Right click mouse dan pilih Save Page as Image 

STEP 5 : Klik "select all (U)" pada bahagian atas dan save

Settle! Siap! Senang kan? Okay kalau nak paham lagi, tengok ni kat Youtube :


*Nina baru cuba tadi, menjadi! Hehe

2 comments:

  1. Alamak ni pengguna tegar Google Chrome hahaha

    ReplyDelete
  2. @Yun Sing haha sama lah tp kalau nak printscreen guna jela firefox kejap

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.