Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

December 30, 2011

Tutorial Letak Gadget Followers

hey korang selamat malam! before tidur tu nina nak ajar macam mana nak letak gadget follower yang comey comey dekat blog korang :) yang ni boleh edit colour apa yang korang suka tau ^^V

1. firtsly korang boleh pergi ke google friend connect :) nanti korang akan dapat macam ni dan korang click dekat petak yang nina warnakan hitam tu. anak panah warna merah ni..


2. ok dah click nanti dia keluar macam dalam gambar di bawah ni.


3. next, korang editlah gadget's size & colour macam dalam gambar ni (step 1 & 2).


3. dah sudah pilih colour semua korang generate code dia macam dalam gambar ni (step 3).


4. copy jela code dia tu & pastekan dekat :

untuk pengguna CLASSIC TEMPLATE

pastekan code tadi dekat bahagian mana mana je. dekat sidebar pun boleh.. :)

untuk pengguna TEMPLATE LAIN

1. pergi Dashboard --> Design --> Page Element --> Add Gadget --> HTML/JAVASCRIPT 

2. copy code FOLLOWERS dan pastekan dekat ruangan HTML/JAVASCRIPT ye..

3. save jela !


6 comments:

  1. Ouhh mcm tu btw thanks kak nina ^_^

    ReplyDelete
  2. sya dh letak followers but tak de yg mcm akak tunjukkan..

    ReplyDelete
  3. @intan shaharudin : yang ni dah tak ada lah intan. sorry! :D

    ReplyDelete
  4. @purple novela : maaf yang ni google dah hapuskan ^^

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.