Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

October 7, 2011

Tutorial Link Berbackground Bila Disentuh Cursor

hey tuto ini direquest oleh adik iqa.:face12:tuto ini adalah apabila anda letak cursor pada link dia akan berwarna/ada background..:face56: nina tak ada nak bagi contoh lah..:face64:harap korang paham.


1dashboard:65:design:65:edit HTML:65:expand widget templates


2tekan CTRL+F untuk cari code ini :
a:hover {
3jumpa:120:lepas itu korang copy code di bawah ini dan pastekan dekat bawah code tadi, a:hover {
background: #000000;
border-radius:2px;
if nak background gantikan kepada background atas tu kepada :
background: url(URL BACKGROUND);
4dah puas hati save lah:q:


jadi ke tak jadi komenlah ye..:face51:

4 comments:

  1. @Elyani Amir : apa yg tak paham? try buat dulu then tengok mcm mana :)

    ReplyDelete
  2. @keyboard menaip : ada sesetengah template tak ada..

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.