Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

September 11, 2011

Tutorial Hover Header

ok nina nak menunaikan permintaan dari adik eycha menanya pasal hover.:face14:hover tu apa:120:korang kalau pergi dekat header nina tu kan ada bling bling comel tu.:face44:ha itulah hover. korang nak buat macam tu meh ikut step ni..:face64:

1dashboard:65:design:65:edit HTML

2tekal CTRL+F untuk mencari kod ini :
a:hover
3jumpa:s:kalau dah jumpa tekan CTRL+C untuk copy kod di bawah ni pula && pastekan dekat bawah kod a:hover tadi :
colour:3FF6699; background:url(URL IMAGE) ;background-repeat: repeat;
text-decoration:underline;
URL IMAGE tu tukarlah dengan link kesukaan anda.. nina bagi contoh ye..





4save lah:q:

setting untuk cara bagi dia muncul di header :

design:65:click edit pengatas:65:placement:65:click instead of title and description

semoga berjaya..:face12:

10 comments:

  1. muhaahha ! tengs sys comel ! huhu !menagis eycha tengok tuto nyieh ((: hope follower sys menambah n jd popular dengan tuto yang sys buad ! adeq doakan ;)

    ReplyDelete
  2. nanty kalau adea ape2 prob adeq tanye keyh ? tengs sys comel !!

    ReplyDelete
  3. saya datang melawat..hehehehee..nice blog:)

    ReplyDelete
  4. em ad sstgh template xleh guna dear :)

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.