Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

August 5, 2011

Tips menahan lapar ketika berpuasa

disini ada berapa tips untuk anda merasa kurang lapar ketika berpuasa.:face44:almaklumlah sekarang musim berpuasa && tak sampai tengah hari dah lapar kan.:face56:sakit perutlah.:face60:beselah tu. nama pun berpuasakan.:face75:meh ikut tips ni:

1Mesti sahur
2Ketika nak makan nasi, bacalah selayaknya sebagai seorang Islam
3Gumpalkan nasi sebanyak 3 ketul. Baca Surah Al Ikhlas 1x dan makan nasi segumpal. Baca lagi, makan lagi. Jadi 3x lah kita baca surah Al Ikhlas. Dah habis 3 gumpal tu makanlah seperti biasa
4Selepas makan sahur, makan buah kurma 7 biji. Sebelum makan, bacakan selawat 1x dan makan buah kurma, baca lagi makan kurma lagi.. sampailah 7x
insyaALLAH anda tidak akan merasa lapar.:face64:

3 comments:

  1. Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. waa, first time tau info nie, da msuk dlam kpala, nanti nak praktikkan pulak..thanx!
    btw, saye blogger baru, senang2 datanglah lawat blog saye bagi nasihat, pandangan dan mahupun kritikan =)

    ReplyDelete
  3. fahmie : thanks :) ok i will ..
    asy : hehe no biggie :) ok ..

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.