Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

July 22, 2011

Tutorial Online Users

ni juga tuto atas permintaan adik lyana macam mana nak tahu berapa orang tengah online. meh korang jom buat sekali..:face75:

1korang kena register dekat sini
2dah register bolehlah klik 'link codes' dekat menu bar tu. nampak kan:120:

3taip link blog anda + klik 'add'

4pilih font && nama link anda tu

sebagai contoh nina buat '5 tgh intai taylor swift'

5klik 'generate code'

6pastu dah siap copy lah code dia

:125:

ok kita pergi dekat blog pula..

7design:65:add a gadget:65:html/javascript

8copy code tadi && pastekan dekat ruangan html/javascript

9save:119:

2 comments:

  1. asal tak bolehh copy paste !

    ReplyDelete
  2. @kiemy : sila tekan ctrl+c utk copy dan paste guna ctrl+v ye..

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.