Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

April 4, 2011

JeNiS-jEniS LeLaKi & HadiAh YanG SeSuAi

korang tak tahu nak bagi apa kat bf atau kat siapa-siapa jela yang bergelar lelaki. sebenarnya lelaki boleh digolongkan dalam beberapa kumpulan antaranya lelaki manja, lelaki macho, lelaki aktif, berjiwa seni dan lelaki sensitif. mari kita kaji kenis-jenis lelaki & hadiah apa korang patut beli.. hehe 

LELAKI MANJA
1. Jangan terkejut kalau ada lelaki yang suka teddy bear. Terutamanya yang manja dan berjiwa sensitif. Bagi mereka memeluk teddy bear terutamanya yang bersaiz besar boleh diumpamakan seperti memeluk si buah hati. Paling kurang pun patung tweetie.
2. Ada juga yang gemarkan barangan seperti gemarkan pakaian (seluar, t-shirt dan lain-lain)
3. Kadang-kadang, lelaki jenis ini sukakan pemberian berupa CD lagu-lagu romantik contohnya nyanyian dari Celine Dion (Because You Loved Me)
4. Perfume juga antara berangan yang paling disukai oleh lelaki jenis manja. Haruman yang semerbak boleh membangkitkan rasa sayang yang berpanjangan.
5. Kad-kad muzikal yang berbaur cinta mampu membangkitkan nostalgia walaupun tanpa diiringi oleh hadiah yang berharga. Itu sudah cukup memadai asalkan pemberian itu benar-benar ikhlas.


LELAKI MACHO

1. Lelaki macho pula sukakan pemberian yang berunsurkan kejantanan seperti jaket kulit, tempat abu rokok, tali pinggan kulit, memetik api, helmet, beg sandang dan lain-lain. 
2. Bagi lelaki yang suka menunggang motosikal berkuasa tinggi, hadiahkan mereka helmet berjenama Harley Davidson tentu mereka suka. 
3. Ataupun hadiahkannya pemetik api yang berjenama. 
4. Bagi anda yang berkemampuan bolehlah hadiahkannya telefon bimbit selepas itu suruh mereka telefok kamu setiap malam atau….morning call! 
5. Sesakali carikannya model kapal terbang atau jet pejuang jenis B2 S117 Stealth fighter, S118 Hirnet, S14 Tomcat, helikppter longbow Apache dan sebagainya. 
6. Bagaimana pula dengan kaca mata hitam? Tentu anda akan nampak lebih macho dengan cermin mata jenama Ray Ban…itupun jika mampu.


LELAKI BERJIWA SENI
1. Mereka ini lebih sesuai jika diberi kotak muzik yang mempunyai instrumental yang lembut.
2. Kaset atau CD yang mengandungi aluan irama yang lembut dan menhasyikkan. Terutamanya macam lagu cinta ataupun hanya muzik ombak sahaja.
3. Lagu-lagu yang diilhamkan oleh pemuzik Jepun Kitaro juga mampu membuatklan sidia terasa tenang dan ingat pada kamu.
4. Rasanya….hadiah berupa sehelai sapu tangan dan sekeping foto sudah cukup memadai untuk hadiah lelaki seperti ini.
5. Tunjukkan lagu dan ucapan melalui rangkaian radio. Ini membuatkan jiwa lelaki ini semakin romantis.
6. Lelaki yang berjiwa seni ini ada kalanya begitu sensitif dengan apa yang diluahkan, jadi apa kata sesekali berikan ungkapan I LOVE YOU sebagai hadiah iringan dihari-hari tertentu.

LELAKI AKTIF
1. Lelaki seperti ini lebih gemar barang-barang seperti dompet, tali pinggang, kasut sukan dan barangan sukan.
2. Topi juga sesuai untuk mereka yang aktif bersukan.
3. Jam tangan berjenama juga pemeberian yang sesuai untuk mereka yang aktif bersukan. Waktu itu emas! Sekurang-kurangnya akan melihat jam itu setiap kali ada temu janji.
4. Pil vitamin sesuai untuk menambahkan stamina badan.
5. Seluar sukan berjenama terkenal huga antara barangan yang mereka suka.
6. Walkman juga antara hadiah sesuai untuk mereka jenis ini.
LELAKI SENSITIF
Opss!! Susah juga lelaki yang berjiwa sensitif begitu halus perasaannya. Baginya setiap pemberian yang diberikan itu mempunyai maksud yang tersirat.
1. Hadiahkan lelaki sebuah diari. Lelaki biasanya suka menulis dan akan meluahkan perasaannya iyu didalam diari tersebut.
2. Lelaki jenis ini lebih kurang sama dengan lelaki jenis berjiwa seni dan manja. Pemberikan berupa CD dan kad ucapan juga adalah antara pemberian ung sesuai.
3. Berikan mereka madah-madah cinta untuk membangkitkan rasa sayang yang berpanjangan..Isya-Allah boleh berkekalan ke anak cucu.
4. Bagilah buku..supaya mereka boleh mengisi masa lapangya dengan membaca.

 selamat membaca & mencuba!

20 comments:

  1. Replies
    1. hee. kalau aku. aku nak bagi gelang latest ngan buat suprise untuk si dia

      Delete
  2. kalo bg tedy bear kat laki yg brutal2 ok x?
    kekeke

    ReplyDelete
  3. hehe thanks teddy :)
    cik ezy: em hehe bleh kot. kdg2 laki brutal pn lmbut gak ati diorang :)

    ReplyDelete
  4. kalau lelaki tuh seorang yang happy~ tapi diye x tau kite suke kat diye nk bagi ape eh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh awak bagi je apa2. dia akan hargai gak apa yang kita bagi atau awak bagi sesuatu yg dia suka ^^

      Delete
  5. Bf saya ni kuat cemburu tapi dia gentleman orangnya , kalau bagi teddy bear x pe ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ok je awak. sbb kadang2 laki ni hati dia lagi lembut mcm perempuan..

      Delete
  6. 3/12 valentine kiteorg so confuse tak tahu nak bg ape , help me please

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia laki jenis macam mana? kalau sy lah suggest beg, wallet, tshirt, tali pinggang atau coklat. hehe tp sy rasa kalu dia laki tak kisah, apa2 pun boleh bagi. tak pun bg apa yg dia suka ;)

      Delete
  7. Boleh belikan juga JAM TAWAF sebagai hadiah..

    http://www.muslimchoices.com/?li=27&p=jam_tawaf_iftinan

    ReplyDelete
  8. assalammualaikum... saya nk beli hadiah utk kawan saya utk birthday dia... dia manja... tapi saya malu la nk beli bear... ade cdangan lain x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. owh selain tu boleh belikan handbag, kasut or aksesori perempuan. coklat pun sesuai gak :)

      Delete
  9. memang susah nak cari hadiah untuk lelaki. tapi takpe saya ada banyak koleksi hadiah yg sesuai utk dihadiahkan pada lelaki. salam singgah disini :)

    www.kedaihadiahonlineku.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah betul. hihi ok thanks yaa :)

      Delete
    2. hadiah untuk lelaki adalah paling susah nak cari.macam2 kena pikirkan..mana yang sesuai sebab dorg nie cerewet bab barangan nie..tq for sharing...:)

      Delete
    3. hehe mmg susah pun sbb brg diorang limited. kalau hadiah utk perempuan berlambak. orait :D

      Delete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.