Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

March 25, 2011

TiDak AdiL!

hey semua. nina rasa sangat tensen hari ni. geram gila..
nak tahu kenapa? sebab nina rasa tidak adil sangat sesetengah pihak yang bersikap belah sebelah. tak kira di mana-mana kalau korang jumpa orang macam ni. ok nina nak cakap kat kolej nina ni pun ada. lantakla orang nak cakap apa. tapi memang teraniaya la orang-orang yang terkena tu. kita nak join sesuatu aktiviti or apa-apa yang ada di kolej hanya orang yang CANTIK, CERDIK & BAIK dengan orang yang berkuasa dalam sesuatu hal (faci ke, lect ke or siapa jela) mesti diorang yang conduct or dapat join aktiviti tu. adil ke? habis tu orang lain yang tak TOP, tak CERDIK, tak BAIK dengan orang yang berkuasa tu macam mana pula? da la tak top, tak cerdik, tak baik pula dengan diorang yang berkuasa tu malah tak dapat join pula. aduh! sangat stress. habis diorang nak buat apa kat kolej ni? da semua yang TOP je dapat.. kesian kan. tak adil langsung! diorang jela yang dapat sijil melambak-lambak. yang si kesian ni tak dapat pela dari sem 1 sampai sem last duduk kolej belajar jela. welfare tak bagus betul. bukan diorang tak try. da try da pun tapi tak dapat. so nak buat macam mana lagi.. sedih tau. nina pun terkena juga dalam kategori ni. nak join kat celah mana lagi? cuba korang cakap? aktiviti ada pun tak banyak. pastu untuk orang-orang tertentu je. kalau ada pun tak sesuai dengan seseorang tu. bila da join tak dapat pula. habis nak buat macam mana? kalau la nina orang yang top, berkuasa lagi kat kolej ni da lama da nina bangkang. tapi siapa nak dengar suara kita ni. da la tak cerdik ada hati nak menyuarakan pendapat. 
tolongla korang FAHAM!!! bagila peluang untuk diorang. mana tahu diorang ni lagi berbakat dari korang. tapi dalam blog je mampu ku cakapkan.. aduh! :(

10 comments:

  1. takot je dgr . . rasa takot pulak na masuk U naty . huhu . :(

    ReplyDelete
  2. sue: eh sy bkn wt sue tkt. cme t sue akn jmpe org cmni. kalo org jns xksh xpe. tp sy ksh. sgt sdih :(

    ReplyDelete
  3. ahaa mmg la . cuba debik dulu laju3 org itu haha

    ReplyDelete
  4. aimi, mahirah, farah: thanks korang :) tapi sbg manusia xde pe2 ni xleh nk wt pe la. duk jela diam2 kn smpaila da graduate cmni :(

    ReplyDelete
  5. sabar jela nina.....selalu sgt jadi kes cmni...:'(

    ReplyDelete
  6. aah wani. memang saya sabar je. thanks wani :)

    ReplyDelete
  7. lek ye..hidup mmg byk pancarobe..
    tak sume kte nk dpt..:)

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.