Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

February 9, 2011

Tutorial Sidebar Title Background

hey sume. ok sambung balik ye. hehe petang ni nina nak wat tutorial. ni dari permintaan adik yaya. hehe ok mari kita mulakan. tutorial ni adalah contoh kat bawah ni.


ha da faham kan? hehe

1. Dashboard-->Design-->Edit HTML-->Tick Expand Widget Templates .

2. Tekan CTRL+F search for this code
h2 {
3. Bila da jumpa , copy code kat bawah ni and paste dekat bawah code h2 {
background:url(URL GAMBAR PILIHAN)
4. lepas tu paste dekat bawah code ni text-transform:uppercase;
dan nanti akan jadi seperti ni:
h2{text-align:center;
margin:0 0 1em 0;
font:$(widget.title.font);
color:$(widget.title.text.color);
text-transform:uppercase;
background:url('URL GAMBAR PILIHAN')}
preview dulu ye & da puas hati save la :)

9 comments:

  1. nt nk try wat jgk.. nk nmpk comel cam blog ni..
    =)

    ReplyDelete
  2. hehe boleh je. memang tutorial untuk korang juga. hehe thanks ! :)

    ReplyDelete
  3. Nina : Eh, ni untuk minima template je ke?

    ReplyDelete
  4. d0p jd langsung.... huhuhu.... URL aw0p gap0w ??? sy n0p th... bknnya n0p tiru....

    ReplyDelete
  5. cnme nak dapat url tu ek? kite tak tau, =)

    ReplyDelete
  6. farah: ha bleh gak
    moko: hehe url tu ambil mne2 je pic tp korg kne upload kt photobucket nk ambil url die. ha dr c2 korang ambil direct url :)

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.