Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

February 2, 2011

TeKsi PeNiPu!!

hello korg. nina kembali lagi. hehe tadi nina baru teringat nak story sikit tentang teksi penipu. maksud lain tak jujur. tak amanah. bagai-bagai tak la. haha korang pernah alami tak? nina pernah kot. da berapa kali da. selalu tak pernah kena. tapi tiba-tiba boleh kena. tengok pic bawah ni. ni antara teksi penipu. I HATE THIS!!! 


ok nina nak share sikit antara teksi penipu ni yang nina pernah alami..
 guna jalan jauh nak pergi sesuatu tempat. selalu guna jalan lain. dekat je. ni rasa jauh nak sampai. kan meter berjalan. so mahal la. da guna jalan jauh.
 meter cepat berjalan. maksud nina nak pergi ke 10sen tu cepat gila. driver ubah meter tu jadi cepat. kalo driver yang jujur dia tak kan ubah meter yang sudah disenggarakan oleh pihak tertentu.
 driver tidak pergi ke tempat yang penumpang hendak pergi tapi naikkan bayaran. tak ikut meter. maksud nina hari tu nina nak g ke hospital. nina cakap kt driver teksi tu nak masuk dalam tapi sampai-sampai je driver teksi tu tak bawak masuk dalam pun. just kt luar je. then meter RM3.50 tapi dia naikkan harga sebanyak RM5. nina betul-betul tak puas hati. teksi tu cakap sesak. padahal sebelum ni nina naik teksi bawa je masuk dalam. ok je. tak macam teksi yang ni. malas nak masuk. pastu naik harga sesuka hati.
ok sampai situ je nina dapat share. setakat tu jela yg nina alami teksi penipu ni. tak tahu pula lepas ni. korang hati-hati ye. sangat tak puas hati. tapi nak buat macam mana kan. redha jela.

7 comments:

  1. kita pun pernah kena jugak :) tapi kadang-kadang kita tipu dorang balik. Hehe

    ReplyDelete
  2. mane bule cmtuh , mmg kadang-2 pmndu teksi nih suke nek kn hrge ssuke hati jea . adehh =='

    ReplyDelete
  3. ada ke teksi macam itu ?
    adoi ,

    ReplyDelete
  4. eina: aah btol2. ske ati die je. yg penumpang ni knela byr gak.

    nelly: ad la. hehe sbb nina da knela nina tau..

    ReplyDelete
  5. laen kali, amek no plat die then buat laporan kt jpj.

    ReplyDelete
  6. slmt mlm...makaseh juin contest yana...nice edit good luck..;d

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.