Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

January 22, 2011

Tutorial Cara Buat Alert Message

hai nina kembali lagi. atas permintaan tiha & opie nak tahu macam mana buat alert message yang mula mula keluar box before masuk blog nina 2. ala box perkenalan lah kiranya. macam bawah ni..
1login blog:65:layout:65:page elements:65:add a gadgeta:65:HTML/Javascript

2copy code dibawah ni dan pastekan diruangan HTML/Javascript tadi

<script type="text/javascript">
alert('UcapanKorangKepadaPengunjung!')
</script>
<noscript>Enable javascript in your browser to view an important message.</noscript>
warna Biru korang ubah lah ucapan yang korang nak
warna merah tu, mesej itu akan tertera jika ada pengunjung yang Disable Javascript

3save dan lihat hasilnya..:face64:

10 comments:

  1. mcm mne nk copy code tuh ? tp , kmu buat no right click dlm neyh . haha

    ReplyDelete
  2. x b0le c0py ah!,,
    die x bagi right clik!,,
    cam mane niey?,,

    ReplyDelete
  3. salam.. kak.. nk tnya nie.. cmna nk wt elert mcj untk yg tak bole copy..?

    ReplyDelete
  4. Thank kak.. Dah jadi dah [:

    ReplyDelete
  5. akak..dah sejuta kali saya buat tak jadix..huhuhu..camaner ni..??

    ReplyDelete
  6. najiha: jdla.. asl sy leh..
    eyqa: sme2 :)

    ReplyDelete

Thank you for comment. Come again :)

WARNING!
AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998
Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.